« Yoga Studio

Yogamatta eller träningsmatta?

Funderar du på om du ska satsa på en yogamatta eller en tjock träningsmatta? Grejen är att det beror på vad du har tänkt att använda den till. Det finns ju idag mattor som är framtagna för just yoga, därav namnet yogamatta. Men sedan finns det även olika varianter av träningsmattor. Denna typ av matta är till för att utöva olika former av träning på. Den gör att du står stadigt och att du inte riskerar att halka på golvet.

Satsa på en av varje

Om det är så att du dels tränar yoga, dels tränar annat, så kan det faktiskt vara värt att ha två separata mattor. Yogamattan kan du då ha för att utöva din yoga på och din träningsmatta kan du ha för att stretcha på eller göra olika övningar på. 

När du ska välja en träningsmatta, fundera på vad den ska ha för tjocklek, om den ska vara extra tjock, eller om du föredrar en tunnare variant. Sedan är det bra att även fundera på materialet samt om den ska vara i en viss färg. Fundera även på om den ska ha en viss längd. 

Det kan vara skönt att ha en matta att träna på, då den ger dig ett bättre fotfäste samt att den gör det även mjukare för dig än om du skulle träna direkt på ett hårt golv. 

En träningsmatta har du stor nytta av både då du trärnar hemma eller ger dig iväg för att träna.

 

30 Oct 2022