« Yoga Studio

Vitt snus utan tobak

Som yogainstruktör vet jag att yoga handlar om att finna balans och frid i både sinne och kropp. Därför kan det verka som en motsägelse att jag har en last – nämligen vitt (tobaksfritt!) snus. Det är inte många som ens känner till det så låt oss utforska den här motsägelsen och hur jag hanterar den.

Balans är nyckeln

Yoga är en praktik som syftar till att förena kropp och sinne, och den uppmuntrar till hälsosamma livsstilsval. Att vara beroende av något som snus kan tyckas vara i strid med dessa principer. Men det är här balans kommer in i bilden.

Jag är medveten om riskerna med nikotin och hur beroendeframkallande det kan vara. Därför försöker jag alltid vara måttfull med mitt snusande. Jag ser till att yoga hjälper mig att öka min medvetenhet om mina kroppsliga och psykologiska behov och detta har hjälpt mig att dra ner på mitt snusande.

Samtidigt är jag glad att vitt snus utan tobak finns som ett alternativ. Det ger mig en känsla av fräschör och en nikotinkick utan de skadliga ämnena i vanligt snus. Just nu är Velo Ice Cool storfavoriten (ni som vet ni vet).

Jag vet att jag fortfarande har en bit kvar innan jag helt kan övervinna min snusvana, men jag är fast besluten att använda yoga som mitt verktyg för att uppnå den balans jag strävar efter. Så, trots motsägelsen, ser jag yoga som en väg mot personlig utveckling och ökad medvetenhet om mina handlingar. Det är en resa.

22 Oct 2023