« Yoga Studio

10 saker mäklare säger - och vad det betyder

Alla som har läst en annons på en bostad har stött på dessa uttryck många gånger, men vad betyder det egentligen? Vi har kollat upp olika saker mäklare, som Länsfast i Täby, säger och vad det faktiskt betyder på vanlig svenska. Håll tillgodo, och om du har fler exempel så fyll gärna på i kommentarsfältet. 

Våra egna favoriter

  1. Mäklaren skriver "Smakfullt renoverat". Kitschigt på gränsen till gräsligt med rosa marmor, konstiga gipsfigurer och kranar i guld. 
  2. Mäklaren skriver "Unikt tillfälle, måste ses". Det betyder att de börjar bli desperata och att de försökt sälja bostaden hur länge som helst. 
  3. Mäklaren skriver "Visst renoveringsbehov". Huset är fallfärdigt och har säkert både fuktskador, är i behov av nytt tak och du kommer troligen se mögel redan i farstun. 
  4. Mäklaren skriver "Vackert beläget i kuperad miljö". Du behöver ha utbildning i bergsbestigning för att orka gå till bostaden! Gräsmattan liknar mer väggen i Hundfjället.
  5. Mäklaren skriver "En känsla av medelhavet". Det betyder att bostaden känns som ett nergånget hotell på Rhodos, från 1982!
  6. Mäklaren skriver "Möjlighet att sätta egen prägel". Du behöver vara snickare, murare och rik som ett troll. Troligen enklare att riva huset och börja om!
  7. Mäklaren skriver "Egen vinkällare". Du får en källare och det råkade ligga några tomflaskor där när de värderade bostaden. 
  8. Mäklaren skriver "Stabil förening med bra ekonomi". Vad betyder det? Vem kollar det? Tomma ord för att locka in dig till föreningen.
  9. Mäklaren skriver "Ogenerat läge". Jo men tjena, full insyn från alla håll och du kan fetglömma att gå ur duschen utan att alla grannar ser dig. 
  10. Mäklaren skriver "Lantligt läge". Du får 30 mil till närmsta granne och får ha med dig 18 reservdunkar med bensin när du ska veckohandla! 

Ja, det är självklart att vi skojar lite, men ett uns sanning finns det. Mäklare vill gärna ge en bra bild av en bostad de ska sälja. 

12 Apr 2024