« Yoga Studio

Satsa på en bra yogamatta

För att kunna utöva yoga på ett bekvämt sätt, så är det rätt smart att satsa på en så kallad yogamatta. Det är inte så skönt att vara direkt på golvet. Det finns idag många varianter av yogamattor. Den bästa yogamattan enligt fitnessfrank.se är Flowlife Flowmat, men det finns även många andra bra att välja mellan. 

Visst kan du utöva yoga på golvet, men genom att ha en yogamatta så blir det mjukare, bekvämare och mindre risk för att råka halka! Utöver en bra yogamatta, så kan du även satsa på att ha så kallade yoga block om du vill. Den kan hjälpa dig att få in rätt positioner samt ger dig bra avlastning.

Välja rätt matta för yoga

Yogamattor kan idag vara olika långa, olika tjocka samt att de alla kan ha olika friktion mot underlaget. Det är ju rätt bra att välja en yogamatta som har rätt längd för dig. Det beror på vad för övningar du ska göra, vad för storlek du bör satsa på. De flesta är mellan 170 till 190 cm långa.

När det gäller tjocklek på mattorna för yoga så finns det allt från 3 mm upp till 8 mm tjocka. 

En annan aspekt är vad för material du ska välja. Undvik gärna plast och satsa på naturmaterial, det är mer bekvämt. Som alternativ till yogamatta finns det även andra typer av träningsmattor, om det är så att du vill använda den även till annat.

14 Mar 2022