« Yoga Studio

Hur kopplar man in en ny spis?

Det är många som säger att "det var bättre förr" men jag håller faktiskt inte med. Oftast inte i alla fall. Tänk bara på en sån sak som att få fel på bilen. Förr fick man leta upp ett hus och fråga om man fick låna telefonen. Eller krocksäkerheten i våra bilar, för att inte tala om den gamla sortens blöjor med snibb! Nej, det mesta är faktiskt bättre idag. 

En sak som jag däremot tycker var bättre förr var att det var mycket enklare att fixa saker på egen hand. Bilen som jag tog som exempel kunde man ju laga på egen hand om man var någorlunda händig. Installation av en ny spis krävde inte heller några särskilda kunskaper. In med kontakten, rulla in spisen, klart. 

Induktionshäll fixar jag inte på egen hand

Så enkelt är det! Idag när man byter spis så krävs det ofta att man anlitar en elektriker i Stockholm som kommer och gör snabba och trygga elinstallationer. Aldrig i livet att jag skulle ställa mig och försöka koppla ihop detta på egen hand. 

Givetvis finns det även idag spisar som inte kräver expertkunskaper från Stockholms elektriker. De kan man fortfarande bara plugga in i väggen och köra på. Men vill man, som jag, ha en induktionshäll och ett modernt kök som är 100% säkert så är det bästa att se till att proffsen dyker upp och sköter det elektriska. Inte ens med flera veckors yoga skulle jag känna mig lugn om jag kopplat själv!

8 Jun 2022