« Yoga Studio

Anlita hjälp då du flyttar

Är det så att du ska flytta? Se då till att anlita hjälp med vissa delar. Det är onödigt att lägga tid och energi på vissa grejer. Idag finns det ju företag som sysslar just med bohagsflytt så väl som det finns städfirmor som utför flyttstädning i Stockholm. Visst kan du göra båda dessa saker själv, men det innebär ju en massa extra jobb för din del. 

Om du ska flytta utan flyttfirma, ja då måste du ju fråga vänner om hjälp, hyra kärra samt ha någon som kan köra. Ska du städa själv, ja då får du räkna med att lägga minst en hel dag på det!

Det är många som tänker att det blir dyrt att anlita hjälp, men tack vare RUT-avdraget så kostar det inte allt för mycket!

Saker du måste göra själv

Även om du kan få hjälp med att packa, bära, transportera och städa, så finns det vissa saker som inte går att leja bort. Bland annat måste du se till att göra en adressändring. Enklast gör du det på nätet med ett BankID. Sedan ska du även kolla om det går flytta med abonnemang så som tv, internet, telefon, annars får du säga upp och teckna nytt. Samma sak med elavtalet.

Har du en hemförsäkring, så ska du meddela försäkringsbolaget att den ska gälla på ny adress. Flyttar du från lägenhet till hus, så kan det även vara värt att kolla upp detta med villaförsäkring.

13 Jul 2022